Het bestuur

  • Caroline Smits
  • Michiel Manuel
  • Jan Zweekhorst
  • Patrick van den Broek
  • Marc-Antony Taminiau
De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Michiel Manuel (bestuurslid) 


In 2005 verloor ik mijn schoonmoeder aan kanker. In de jaren daarna zijn meer mensen in mijn directe omgeving getroffen door deze ziekte. Naast verdriet voel ik een sterke motivatie om daar iets tegen te doen! 

Ik ben blij om ook dit jaar weer van het StFC040 team deel uit te mogen maken na onze eerste succesvolle editie eind augustus 2017.

We gaan er dit jaar een nog mooier evenement van maken, met een nog hogere opbrengst die zal bijdragen om kanker een halt toe te roepen!

Na mijn studie Technische Bedrijfskunde in Eindhoven, ben ik mijn carrière in 1987 begonnen bij Philips. In een tijdspanne van meer dan 30 jaar werkte & woonde ik in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Ik werk nu met veel plezier als investeerder, coach en consultant voor B&M Investments, waarbij ik mij richt op start-ups in de medische industrie, en als CEO van Nemo Healthcare.


Marc-Antony Taminiau
(bestuurslid)Er komt een moment dat kanker niet meer de ziekte is die het nu is. Maar, ondanks vooruitgang zijn we er nog lang niet.

Ook in mijn directe omgeving moeten mijn familie en ik leven met de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte.

Kanker moet de wereld uit, en daarom zet ik me in.

Als bestuurslid van Swim to Fight Cancer kan ik bijdragen aan onderzoek, onderzoek dat broodnodig is om daar te komen waar we willen zijn; een wereld waarin kanker in het slechtste geval een chronische ziekte is waarmee je kunt leven. Waaraan je niet doodgaat.


Jan Zweekhorst (penningmeester) Alhoewel ik vroeger zelf actief was als lange baan zwemmer, en vooral de lange afstanden aan mij besteed waren, zal ik niet zelf het water in gaan in Eindhoven. Toen ik echter gevraagd werd voor het bestuur van de stichting heb ik maar kort hoeven na te denken.

En ook al besteed ik al heel veel vrije tijd als vrijwilliger aan allerlei zaken als de organisatie van internationale zwemevenementen en de actieve pleegzorg die wij als gezin bieden in Midden Brabant, ga ik tijd vrij maken voor dit project.  Ik wil als vrijwilliger altijd energie krijgen van mijn werkzaamheden. Bij de zwemevenementen en de opvang van pleegkinderen lukt dat altijd. En ook dit project geeft nu al energie.

Graag lever ik op die manier als penningmeester mijn bijdrage aan het gevecht tegen kanker. Iedereen heeft in zijn directe omgeving een of meerdere slachtoffers van deze ziekte. Inmiddels is de kans op overleven gestegen, maar nog altijd overlijden er teveel mensen aan deze ziekte. Ik hoop na het evenement een mooi bedrag te mogen melden.

Patrick van den Broek (bestuurslid)Als lid van de Eindhovense Reddingsbrigade leren we dat we 1 hoofddoel hebben: Het redden van mensen van de verdrinkingsdood. Vaak wens je dat je meer kan doen. Op de vraag om Swim to Fight Cancer 040 mee te organiseren heb ik dan ook niet lang na hoeven denken.

Ik werk inmiddels 11 jaar bij Heras. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en bij de Reddingsbrigade waar ik inmiddels al meer dan 30 jaar lid ben.

In mijn familie ben ik meerdere malen in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte. Waarbij het vaak een oneerlijke strijd werd. Gelukkig wordt de kans op genezing steeds groter, maar we zijn er nog lang niet. Hoe mooi zou het zijn als we over een paar jaar zouden kunnen zeggen dat kanker niet meer dodelijk is.

Ik hoop dan ook dat dit evenement een groot succes zal worden en dat we zo een stapje kunnen zetten om dit doel te verwezenlijken.

Caroline Smits
(bestuurslid)

 

In mijn directe omgeving zijn diverse mensen met kanker in aanraking gekomen. Hoewel de overlevingskans steeds groter wordt hebben verschillende het niet kunnen overwinnen.

Door meer onderzoek kan de kans op overleven groter worden. Daarom draag ik dit evenement ook een warm hart toe en zet mij hier graag voor in.

Water is een rode draad door mijn leven. Vanaf jongs af aan ben ik betrokken bij het zwemmen. Eerst als sporter, vervolgens als coach en organisator Open waterwedstrijden. Ook in mijn dagelijks werk bij Waterschap De Dommel is water een steeds terugkerend thema.

Met Swim to Fight Cancer wil ik samen met iedereen proberen deze ziekte te bestrijden door zoveel mogelijk geld binnen te halen. Samen staan we sterk en maken er een mooi evenement van.