Onze Fighters

Maarten van der Weijden

We zijn er erg trots op dat Maarten van der Weijden zich vanaf de eerste editie als ambassadeur aan de landelijke Swim to Fight Cancer organisatie heeft verbonden. Wat een Fighter!

Sporters zijn gewend de lat voor zichzelf steeds een stukje hoger te leggen. Steeds iets beter. Steeds iets harder. En in het geval van Maarten: steeds iets verder. En dat doet hij niet alleen omdat hij op zoek is naar een nieuwe sportieve uitdaging. Maarten zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zoals het zwemmen van de 11stedenzwemtocht (18-20 augustus 2018). Bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland. Een unieke prestatie en een uniek evenement, tien jaar nadat hij een gouden medaille won op het onderdeel open water zwemmen tijdens de Olympische Spelen in Beijing!

"Ik heb het geluk gehad om van kanker te herstellen."
Door zijn ziekte weet Maarten dat je, om beter te worden, soms afhankelijk bent van anderen. Omdat hij zelf door giften het geluk heeft gehad te herstellen, gunt hij ook anderen dat geluk en zet hij zich in voor Swim to Fight Cancer. 

Kanker moet de wereld uit!

Jaap van Zwet is partner en jurist bij Marks Wachters Notarissen in Eindhoven.

"Kanker moet de wereld uit! Om die reden steunen wij Swim to Fight Cancer 040. Voor wie zwem jij?"

Vajèn van den Bosch

Vajèn is zangeres en actrice en speelt Gloria Estefan in de musical On your Feet. "Een droom die uitgekomen is" zegt Vajèn.

Voor wie zwem jij?
 "En ik vind eigenlijk dat iedereen in de hele wereld zijn droom moet kunnen waarmaken en gezond door het leven moeten kunnen gaan. Dat iedereen kan doen waar hij of zij gelukkig van wordt. En daarom wil ik heel graag Swim to Fight Cancer steunen. Want kanker moet de wereld uit. Het is de meest vreselijke ziekte. En ik wil me daar heel graag hard voor maken!"

Rob van Gijzel

Rob van Gijzel, voormalig burgemeester van Eindhoven, maakt zich naast zijn drukke werkzaamheden voor o.a. Twijnstra-Gudde, Dynniq, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, TNO, Dutch Blockchain Coalition, PSV Foundation en de Internationale Architectuur Biënnale ook sterk voor Swim to Fight Cancer Eindhoven.

We willen jou niet missen!
"Onderzoek naar kanker is hard nodig. Er sterven teveel mensen aan kanker, nog steeds, elke dag opnieuw. Daarom zwemmen we in Eindhoven om het onderzoek te stimuleren. Het wordt een geweldig event. We willen jou niet missen. Kom daarom op 16 september bij het Kanaal in Eindhoven en doe mee aan Swim to Fight Cancer!"

Henry van Loon

Henry van Loon is cabaretier en acteur. Hij speelde o.a. de conciërge in "De Luizenmoeder", een absolute tv hit: het schoolplein, de schoolpleinregels, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaar-over-diensten en... luizenmoeders.

Ik zwem mee op 16 september! 
"Er zijn heel veel mensen die niet kunnen doen wat ze leuk vinden, of waar ze goed in zijn. Mensen die hun dromen niet kunnen waarmaken. Omdat ze ziek zijn, omdat ze kanker hebben. Swim to Fight Cancer 040 wil daar iets aan doen, en daarom doe ik mee!"


Marcel Wouda

Onze nationale zwemtoppers trainen in De Tongelreep in Eindhoven. Marcel Wouda is hoofd coach bij de KNZB en hoofd coach Nationaal Trainingscentrum Eindhoven.

Wees erbij op 16 september!
Marcel: "Dag in dag uit zijn wij bezig met mensen beter maken. Dat kan maar op één manier: als je aan de ene kant hard werkt en aan de andere kant bezig bent met je gezondheid. Want alleen gezonde mensen, gezonde zwemmers, kunnen topprestaties leveren. Maar als je niet gezond ben, dan heb je een probleem. Swim to Fight Cancer zet zich daarvoor in. Daarom op 16 september van dit jaar, in deze mooie stad, in het Eindhovens Kanaal, Swim to Fight Cancer 040. Wees erbij!"