Over Stichting Fight cancer

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

De opbrengsten van de Swim to Fight Cancer gaan naar jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën. Door het financieren van hun onderzoek hopen wij steeds dichterbij de dag te komen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Sommige mensen voeren de strijd tegen kanker op de werkvloer. En dat zijn onder andere deze jonge toponderzoekers die zich verder willen specialiseren in de oncologie of in het onderzoek naar kanker, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland.

Door hun onderzoek te steunen kunnen zij onderzoek naar kanker of de medische behandeling van kanker doen in gerenommeerde oncologische instituten. Met het geld kunnen de onderzoekers dus meer kennis van kanker verzamelen, verspreiden en toepassen!

Hiermee heeft Swim to Fight Cancer de blik op de toekomst gericht! Samen met de stichting, de plaatselijke organisatie, tientallen vrijwilligers en honderden andere deelnemers gaan we de strijd aan tegen kanker. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer geld vrijkomt voor onderzoek én dat kanker in de toekomst een ziekte wordt die niet meer dodelijk hoeft te zijn.

Klik hier om meer te lezen over deze onderzoekers.

www.fightcancer.nl