Veiligheid en gezondheid

Het water in het Eindhovens Kanaal is geen officieel zwemwater. Daarom testen we op regelmatige basis de waterkwaliteit en lopen we het kanaal af op eventuele obstakels. De waterkwaliteit wordt aan de hand van de Europese normen beoordeeld.  

In het verleden hebben er al zwemwedstrijden plaatsgevonden, zoals het EK open water zwemmen (masters) in 2013 en natuurlijk in 2017 de 1e editie van Swim to Fight Cancer Eindhoven.


Update 31-08-2018:

Op 16 september kun je met een gerust hart zwemmen in het Eindhovens Kanaal: de waterkwaliteit van het Eindhovens Kanaal is goed!

Meer precies: herhaalde metingen door Waterschap de Dommel op relevante locaties in het Eindhovens Kanaal hebben aangetoond dat er géén normoverschrijdingen zijn voor Escherichia coli, intestinale enterococcen en blauwalgen.

Daarnaast is er weinig tot geen waterplantengroei op het nieuwe zwemparcours dat start en eindigt bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix.

De watertemperatuur schommelt de afgelopen maand tussen de 20 en 23 graden Celsius en we mogen ervan uitgaan dat we op zondag 16 september een dergelijke temperatuur kunnen verwachten.

Dreigt de waterkwaliteit op 16 september 2018 opeens toch een onverantwoord gevaar op te leveren voor de gezondheid van de deelnemers, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Alleen in het uiterste geval wordt het evenement afgelast. Je kunt de algemene voorwaarden nalezen voor meer details.