Bereid je goed voor!

Een zeer geoefende zwemmer legt in ongeveer dertig minuten een afstand van 2 kilometer af. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw zestig minuten over. Maar met de juiste training en tips kun je jezelf snel verbeteren! 


Voor een snellere tijd kun je bijvoorbeeld borstcrawl leren of oefenen, dat is een snellere zwemslag dan de schoolslag.

Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden?

ZwemAnalyse is een bedrijf dat sportieve volwassenen beter leert zwemmen. Zij zijn betrokken bij Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, maar delen graag met de deelnemers aan Swim to Fight Cancer Eindhoven hun trainingsschema dat je gaat helpen om geleidelijk op te bouwen tot 2 km zwemmen. Het schema is vooral bedoeld voor deelnemers die nog niet zoveel zwemervaring hebben.

Download hier het 'Zwemschema opbouw naar 2 kilometer'.

Mocht je de komende tijd nog in de buurt van Utrecht zijn, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de gratis open water trainingen die Zwemanalyse jaarlijks de hele zomer door geeft in de buurt van Utrecht. Zij werken per training met vier trainers en vier niveaus. Voor meer info, klik hier.

Voor de gratis trainingen in Eindhoven, die worden gegeven door medewerkers van de Eindhovense Reddingsbrigade en PSV Zwemmen, zie het schema verderop op deze pagina. Eerstvolgende datum is zaterdag 1 september, 09:00-10:00 uur.

Gratis trainingen

Ter voorbereiding op de Swim to Fight Cancer op 16 september worden aan alle (potentiële) deelnemers gratis trainingen aangeboden.

De trainingen worden gegeven door medewerkers van PSV Zwemmen en de Eindhovense Reddingsbrigade, en vinden plaats in de IJzeren Man (Javalaan Eindhoven) en in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

• Trainingsschema in de IJzeren Man - open voor iedereen

Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

  zaterdag  4 augustus    09.00 - 10.00
  zaterdag 11 augustus    09.00 - 10.00
  zaterdag 18 augustus    09.00 - 10.00
  zaterdag 25 augustus    09.00 - 10.00
  zaterdag 1 september    09.00 - 10.00• Trainingsschema in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion
  exclusief voor business teams

De trainingen vinden plaats in het 10 banen wedstrijdbad, tegelijk met PSV masters

  zondag 15 juli 10.00 - 11.00
  zondag 22 juli 10.00 - 11.00
  zondag 29 juli 10.00 - 11.00
  zondag 5 augustus 10.00 - 11.00
  zondag 12 augustus   10.00 - 11.00
  zondag 19 augustus 09.00 - 10.00

Is een wetsuit nodig?

Zwem jij mee op 16 september? Dan is een wetsuit (full suit of shorty) ten zeerste aan te raden. Mocht de watertemperatuur onder de 18º Celsius zijn, dan is een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deelnemers aan om ook een keer/een paar keer in een wetsuit te trainen. 

Swim to Fight Cancer Eindhoven heeft speciale deals gesloten voor het kopen of huren van een wetsuit met Jobe Sports en Triathlonwinkel.nl.
Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Zwemmen is bijzonder goed voor je!

   

'Ik zwem mee' poster

Gebruik de 'Ik zwem mee' poster om iedereen in je omgeving (familie, vrienden, collega's, medestudenten, klasgenoten, vriendenclubs, buren, etc.) te laten zien dat je meedoet aan Swim to Fight Cancer Eindhoven en dat zij je kunnen sponsoren. 

Print de poster uit en vul aan met je eigen tekst in het witte gedeelte. Hang hem voor het raam, op je sportclub, bij de koffieautomaat op je werk, ... 

Klik hier voor de 'ik zwem mee' poster.

Wil je de poster printen? Let dan op dat je 'passend op pagina' instelt op je printer.

 
 
 

Informatie, tips en ideeën om donaties te werven

Nog op zoek naar tips of ideeën om donaties te werven? Kijk dan eens op deze pagina.