Veel gestelde vragen

Waterkwaliteit van het Eindhovens Kanaal

update: 14-09-2018

De waterkwaliteit is goed!  

De resultaten van het waterkwaliteitsonderzoek van afgelopen dinsdag 11 september zijn bekend. De concentraties darmbacteriën en de blauwalgen op het zwemtraject liggen ruim onder de zwemwaternormen.

De temperatuur op het zwemtraject was op dinsdag 11 september 18,5 en 19,4 graden Celsius.
Op donderdag 13 september is een collega van Waterschap De Dommel nog even bij het Eindhovens Kanaal gaan kijken en het water is mooi helder. Het doorzicht is meer dan 2 meter.

update: 31-08-2018

De waterkwaliteit van het Eindhovens Kanaal is goed!

Meer precies: herhaalde metingen door Waterschap de Dommel op relevante locaties in het Eindhovens Kanaal hebben aangetoond dat er géén normoverschrijdingen zijn voor Escherichia coli, intestinale enterococcen en blauwalgen. Daarnaast is er weinig tot geen waterplantengroei op het nieuwe zwemparcours dat start en eindigt bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix.

De watertemperatuur schommelt de afgelopen maand tussen de 20 en 23 graden Celsius en we mogen ervan uitgaan dat we op zondag 16 september een dergelijke temperatuur kunnen verwachten.

We houden alle deelnemers op de hoogte en zullen hier op regelmatige basis een update geven over de kwaliteit en temperatuur van het water.

Is een wetsuit nodig?

Zwem jij mee op 16 september? Dan is een wetsuit (full suit of shorty) ten zeerste aan te raden. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deelnemers aan om ook een keer/een paar keer in een wetsuit te trainen. 

Swim to Fight Cancer Eindhoven heeft speciale deals gesloten voor het kopen of huren van een wetsuit met:

 

 • Jobe Sports
  Hier kun je een wetsuit kopen met 20% korting. Gebruik hiervoor de code: STFC18.
  Klik hier voor meer info

 • Triathlonwinkel.nl
  Weet je niet zeker of je het wetsuit vaker zult gebruiken, of wil je eerst eens proberen hoe een wetsuit bevalt, dan is huren een uitstekende optie.
  Triathlonwinkel.nl heeft veel wetsuits, van instapmodellen tot wetsuits voor topsporters. Deze kun je voor een weekend huren en zelf ophalen in hun winkel in Uden. 
  Je krijgt deskundig advies t.a.v. welk wetsuit geschikt is voor jou. Bijvoorbeeld op basis van jouw zwemtechniek (schoolslag of borstcrawl). Maar natuurlijk ook voor wat betreft de maatvoering, én het allerbelangrijkste: het correct aantrekken/uitdoen van een wetsuit. 
  Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar de winkel in Uden te gaan, dan kun je het op laten sturen.
  Triathlonwinkel.nl doneert per gehuurd wetsuit € 5,00 aan Swim to Fight Cancer Eindhoven! Vul daarom bij de opmerkingen in dat je mee doet aan Swim to Fight Cancer Eindhoven.
  Klik hier om naar de wetsuit-verhuur te gaan.

Ook hebben we speciale acties voor wat betreft de aanschaf van een zwembril:

 

 • Triathlonwinkel.nl biedt deelnemers aan Swim to Fight Cancer Eindhoven 15% korting aan op alle zwembrillen.

 • Je kunt ook een Speedo zwembril bestellen in de webshop van stichting Fight Cancer. Deze bril kost € 25,00 (incl. verzendkosten). Hiervan gaat € 5,00 naar stichting Fight Cancer voor onderzoek naar kanker. www.fightcancer.nl/kom-in-actie/shop